Foto Erie Merkus

Ik schilder voornamelijk mensen: portretten maar vooral naakten. Naakt toont de mens zich zoals hij/zij werkelijk is. Het naakt is voor mij meer dan een symbool voor het wezen, de kern van de mens.
Ik schilder veelal mensen in een geïsoleerde, desolate omgeving. Of zelfs mensen zonder omgeving. Mensen die in zekere zin in zichzelf gekeerd zijn, genoeg hebben aan zichzelf. De mens die zelf heer en meester is over zijn eigen leven.

In mei 2011 verscheen een interview met mij op de kunstenaarssite exto. Klik hier om dit interview te lezen. In 2014 verscheen op youtube nog een interview.
In deze interviews ga ik dieper in op de achtergronden van mijn schilderkunst.

Ik ben geboren (in 1961) en getogen in Venlo, heb een aantal jaren in Amsterdam gewoond en woon nu al weer geruime tijd in Zeist.
Mijn opleidingen heb ik gevolgd aan het ACC in Amstelveen waar ik les kreeg van Hans Olsthoorn, aan de Werkschuit Zeist/De Bilt bij de docenten Jan de Haas en Noor van Os en aan het UCK in Utrecht bij Henri Pierre Tatin en Tineke Bosma.
Ik ben sinds 2018 voorzitter van de Zeister teken- en schildervereniging De Toets.Je vindt mij ook op www.eriemerkus.exto.nl en op facebook.

Mijn bespiegelingen en mijmeringen over kunst, cultuur, filosofie en het leven in het algemeen vind je op www.erieblogt.wordpress.com.

Erie Merkus
eriemerkus@xs4all.nl